Woning kopen Dalerpeel

Ga je een woning kopen in Dalerpeel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 15.580 woningen (69,3% koophuis, 30,5% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €312.553. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Dalerpeel, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de basis verkoopprijs is €312.553.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsDalerpeel
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Dalerpeel april 2024

Hieronder verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Wachtum, Dalerveen, Dalen, Vinkenbuurt & Witharen.

woning-te-koop-dalerpeel

Eigen appartement kopen in Dalerpeel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas + 1920 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Dalerpeel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 en 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Dalerpeel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Dalerpeel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Dalerpeel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Dalerpeel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Dalerpeel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Dalerpeel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Dalerpeel helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 en €3.100. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Dalerpeel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalerpeel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Dalerpeel

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Dalerpeel en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Dalerpeel kopen?

In de buurt van de gemeente Coevorden registreren wij 15.580 woningen. Het gaat om 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalerpeel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Dalerpeel?

Een woonhuis in Coevorden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 gas en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 kuub aardgas en 1920 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub aardgas en 3860 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Dalerpeel passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Dalerpeel?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 35.297 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.501 verschillende huishoudens. Er wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Dalerpeel?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Dalerpeel realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7753.

Plaats een reactie