Woning kopen Vinkenbuurt

Van plan om een woning te kopen in Vinkenbuurt? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio heb je toegang tot diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 7.601 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €378.619. Op dit huizenportaal vind je het laatste woningaanbod in Vinkenbuurt, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsVinkenbuurt
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Vinkenbuurt juni 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Dalen, Dalerpeel, Witharen, Stegeren en Beerze.

woning-te-koop-vinkenbuurt

Eigen appartement kopen in Vinkenbuurt

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en daarbij 2140 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vinkenbuurt

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en 2590 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vinkenbuurt is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2660 kWh stroom en 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vinkenbuurt

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh stroom & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3930 elektriciteit (kWh) & 1900 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Vinkenbuurt

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Vinkenbuurt zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vinkenbuurt

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Vinkenbuurt en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Vinkenbuurt helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.750. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Vinkenbuurt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vinkenbuurt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vinkenbuurt

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vinkenbuurt en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Vinkenbuurt kopen?

In deze gemeente Ommen registreren wij 7.601 woonhuizen. Er zijn 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 150 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €378.619. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vinkenbuurt. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vinkenbuurt?

Een huishouden in Ommen verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 kuub aardgas en 3090 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2140 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 aan gas en 3930 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Vinkenbuurt passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Vinkenbuurt?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 18.009 inwoners in 7.467 verschillende huishoudens. Er wonen 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 gezinnen zonder kinderen en 2.638 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vinkenbuurt?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vinkenbuurt bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ommen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7739.

Plaats een reactie