Woning kopen Wachtum

Jouw aanstaande woning kopen in Wachtum? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de omgeving bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook tref je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €312.553. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Wachtum, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de basis verkoopprijs is €312.553.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsWachtum
Postcode7754
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Wachtum april 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Dalerveen, Stieltjeskanaal, Dalerpeel, Dalen of Vinkenbuurt.

woning-te-koop-wachtum

Appartement kopen in Wachtum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas + 1920 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wachtum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Wachtum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wachtum

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh stroom en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Wachtum

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Wachtum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Wachtum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Wachtum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Wachtum geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.800. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Wachtum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wachtum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wachtum

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wachtum en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wachtum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden zijn er 15.580 woningen. Het gaat daarbij om 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wachtum. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wachtum?

Een huis in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas en 3040 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 aan gas en 1920 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1950 kuub aardgas en 3860 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Wachtum passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Wachtum?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 35.297 inwoners in 15.501 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wachtum?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wachtum laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7754.

Plaats een reactie