Woning kopen Dalen

Jouw aanstaande woning kopen in Dalen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de buurt heb je veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €312.553. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Dalen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €312.553.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsDalen
Postcode7751
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Dalen juli 2024

Bijgaand vind je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, liggingen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Dalerpeel, Wachtum, Vinkenbuurt, Witharen en Stegeren.

woning-te-koop-dalen

Appartement kopen in Dalen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en +/- 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Dalen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Dalen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektra + 1310 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Dalen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh stroom & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Dalen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Dalen zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Dalen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Dalen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Dalen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €3.000. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Dalen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Dalen

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Dalen en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Dalen kopen?

In de hele gemeente Coevorden registreren wij 15.580 huizen. We maken onderscheid tussen 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dalen?

Een woonhuis in Coevorden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 kuub aardgas en 3040 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub gas en 1920 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 gas en 3860 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Dalen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Dalen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 35.297 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.501 gezinnen. Dit zijn 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Dalen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dalen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7750, 7751.

Plaats een reactie