Woning kopen Dalerveen

Ga je een woning kopen in Dalerveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.580 huizen (69,3% koop, 30,5% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €312.553. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Dalerveen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsDalerveen
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Dalerveen juli 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Stieltjeskanaal, Schoonebeek, Wachtum, Dalerpeel en Dalen.

woning-te-koop-dalerveen

Een appartement kopen in Dalerveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en +/- 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis Dalerveen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Dalerveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Dalerveen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Dalerveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Dalerveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Dalerveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Dalerveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Dalerveen geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €3.250. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Dalerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Dalerveen

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Dalerveen en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Dalerveen kopen?

In de buurt van de gemeente Coevorden vinden we circa 15.580 huizen. Het gaat daarbij om 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalerveen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Dalerveen?

Een huis in Coevorden verbruikt gemiddeld 1490 m3 aan gas en 3040 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas en 1920 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3860 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Dalerveen passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Dalerveen?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 35.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.501 gezinnen. Er wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 families zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Dalerveen?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dalerveen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.coevorden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7755.

Plaats een reactie