Woning kopen Coevorden

Een woning kopen in Coevorden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 15.580 woningen (69,3% koophuis, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €312.553. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Coevorden, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €312.553.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Coevorden mei 2024

In het schema hierna bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als energieprestaties of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Hardenberg, Emmen, Ommen, Dalfsen & Twenterand.

woning-te-koop-coevorden

Appartement kopen in Coevorden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en +/- 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Coevorden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas & 2400 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Coevorden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh stroom & 1310 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Coevorden

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 & 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektra & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Coevorden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Coevorden zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Coevorden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Coevorden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Coevorden geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €3.250. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Coevorden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Coevorden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Coevorden

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Coevorden en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Coevorden kopen?

In de gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 huizen. Het gaat daarbij om 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Coevorden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Coevorden?

Een woning in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1920 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1950 kuub gas p/jaar en 3860 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Coevorden passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Coevorden?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 35.297 mensen in 15.501 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Coevorden?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Coevorden bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7740, 7741, 7742.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie