Woning kopen Schoonebeek

Snel een woning kopen in Schoonebeek? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 49.528 huizen (62,1% koopwoning, 37,8% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €262.002. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Schoonebeek, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de gemiddelde huizenprijs is €262.002.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsSchoonebeek
Postcode7761
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Schoonebeek juli 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zandpol, Weiteveen, Stieltjeskanaal, Dalerveen & Wachtum.

woning-te-koop-schoonebeek

Appartementen te koop Schoonebeek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas + 1860 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Schoonebeek

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en doorgaans 2590 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schoonebeek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2710 kWh stroom + 1380 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Schoonebeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3790 stroom (kWh) + 1890 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Schoonebeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Schoonebeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Schoonebeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Schoonebeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Schoonebeek geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 & €2.850. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Schoonebeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoonebeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Schoonebeek

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Schoonebeek en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Schoonebeek kopen?

In de buurt van de gemeente Emmen zijn er ruim 49.528 huizen. Hierbij spreken we van 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.002. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoonebeek. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schoonebeek?

Een woonobject in Emmen gebruikt gemiddeld 1370 kuub gas p/jaar en 2860 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 m3 gas en 1860 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3790 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Schoonebeek passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Schoonebeek?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 107.048 mensen in 48.631 verschillende huishoudens. Dit zijn 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 huishoudens zonder kinderen en 16.050 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schoonebeek?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Schoonebeek bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.emmen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7760, 7761, 7766.

Plaats een reactie