Woning kopen Stieltjeskanaal

Van plan om een woning te kopen in Stieltjeskanaal? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de buurt heb je diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 15.580 huizen (69,3% koop, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Stieltjeskanaal, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €312.553.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsStieltjeskanaal
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Stieltjeskanaal juli 2024

In deze lijst bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Schoonebeek, Zandpol, Dalerveen, Wachtum & Dalerpeel.

woning-te-koop-stieltjeskanaal

Appartement kopen in Stieltjeskanaal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en +/- 1920 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Stieltjeskanaal

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Stieltjeskanaal is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Stieltjeskanaal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2970 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Stieltjeskanaal

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Stieltjeskanaal Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stieltjeskanaal

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Stieltjeskanaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Stieltjeskanaal geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €2.500. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Stieltjeskanaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stieltjeskanaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stieltjeskanaal

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Stieltjeskanaal en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Stieltjeskanaal kopen?

In en rondom de gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Stieltjeskanaal. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stieltjeskanaal?

Een woonhuis in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 3040 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub aardgas en 1920 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1950 m3 aan gas en 3860 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Stieltjeskanaal passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Stieltjeskanaal?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 35.297 personen die we kunnen onderverdelen in 15.501 gezinnen. Het gaat om 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 families zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Stieltjeskanaal?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Stieltjeskanaal laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7756.

Plaats een reactie