Woning kopen Geesbrug

Jouw aanstaande woning kopen in Geesbrug? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 15.580 huizen (69,3% koopwoning, 30,5% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €312.553. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Geesbrug, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde woningprijs is €312.553.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsGeesbrug
Postcode7917
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Geesbrug juli 2024

Hieronder bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen extra details als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Nieuwlande, Linde, Elim, Alteveer en Noordscheschut.

woning-te-koop-geesbrug

Een appartement kopen in Geesbrug

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en doorgaans 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Geesbrug

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Geesbrug is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Geesbrug

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Geesbrug

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Geesbrug Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Geesbrug

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Geesbrug en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Geesbrug helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.150. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Geesbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geesbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Geesbrug

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Geesbrug en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Geesbrug kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden zijn er 15.580 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Geesbrug. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Geesbrug?

Een woonobject in Coevorden heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub gas en 3040 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas en 1920 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 3860 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Geesbrug passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Geesbrug?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 35.297 inwoners in 15.501 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Geesbrug?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Geesbrug realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7917.

Plaats een reactie