Woning kopen Alteveer

Plannen om een woning te kopen in Alteveer? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 25.496 huizen (61,4% koophuis, 37,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €272.291. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Alteveer, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €188.000, de gemiddelde transactieprijs is €272.291.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsAlteveer
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Alteveer juli 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Elim, Geesbrug, Noordscheschut, Nieuweroord en Roswinkel.

woning-te-koop-alteveer

Appartementen te koop Alteveer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 800 m3 gas en 1840 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Alteveer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 & 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en +/- 2530 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Alteveer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2670 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Alteveer

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3120 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Alteveer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Alteveer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Alteveer

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Alteveer en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Alteveer geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.850. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Alteveer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Alteveer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Alteveer

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Alteveer en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Alteveer kopen?

In deze gemeente Hoogeveen vinden we circa 25.496 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €188.000 en de gem. marktprijs is €272.291. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Alteveer. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Alteveer?

Een huishouden in Hoogeveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 m3 aan gas en 2710 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1840 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Alteveer passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Alteveer?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 55.699 inwoners in 24.351 huishoudens. Hier wonen 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 huishoudens zonder kinderen en 8.406 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Alteveer?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Alteveer plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7915.

Plaats een reactie