Woning kopen Elim

Plannen om een woning te kopen in Elim? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de omgeving zijn er verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 25.496 woningen (61,4% koopwoning, 37,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €272.291. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Elim, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €188.000, de gemiddelde prijs van een woning is €272.291.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, winkels, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsElim
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Elim juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Geesbrug, Nieuwlande, Alteveer, Noordscheschut of Nieuweroord.

woning-te-koop-elim

Appartementen te koop Elim

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas en daarbij 1840 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Elim

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas en +/- 2530 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Elim is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2670 kWh stroom en 1340 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Elim

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3120 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 elektra (kWh) & 1910 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Elim

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Elim Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Elim

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Elim en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Elim geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €2.800. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Elim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Elim

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Elim en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Elim kopen?

In en rondom de gemeente Hoogeveen registreren wij 25.496 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €188.000 en de gem. verkoopprijs is €272.291. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elim. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Elim?

Een woonobject in Hoogeveen gebruikt gemiddeld 1280 kuub aardgas en 2710 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (800 m3 aan gas en 1840 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 aan gas en 3810 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Elim passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Elim?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 55.699 mensen in 24.351 gezinnen. Wat meer specifiek: 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 gezinnen zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Elim?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Elim bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7916.

Plaats een reactie