Woning kopen Linde

Wil je een woning kopen in Linde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 10.460 huizen (73,9% koop, 25,9% huurhuis). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €390.775. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Linde, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de gemiddelde huizenprijs is €390.775.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsLinde
Postcode7925
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Linde juli 2024

Onderstaand check je het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Kerkenveld, Hollandscheveld, Nieuwlande, Geesbrug of Elim.

woning-te-koop-linde

Appartement kopen in Linde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1110 m3 gas + 2290 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Linde

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en gem. 2240 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Linde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2300 kWh stroom + 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Linde

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2950 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Linde

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Linde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Linde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Linde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Linde helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €3.250. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Linde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Linde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Linde

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Linde en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Linde kopen?

In de hele gemeente De Wolden zijn er ruim 10.460 huizen. Het gaat daarbij om 8.994 (73,9%) koophuizen en 1.466 (25,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 168 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gem. marktprijs is €390.775. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Linde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Linde?

Een huis in De Wolden gebruikt gemiddeld 1600 kuub gas en 3140 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1110 m3 aan gas en 2290 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 aan gas en 3800 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Linde passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Linde?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 24.330 inwoners in 10.201 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 families zonder kinderen en 3.588 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Linde?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Linde laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dewolden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7925.

Plaats een reactie