Woning kopen Nieuwlande

Alles weten over woning kopen in Nieuwlande? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio heb je uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 25.496 woningen (61,4% koop, 37,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €272.291. Op dit huizenplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Nieuwlande, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €188.000, de gemiddelde transactieprijs is €272.291.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsNieuwlande
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Nieuwlande april 2024

In onderstaande weergave bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Linde, Kerkenveld, Geesbrug, Elim & Alteveer.

woning-te-koop-nieuwlande

Aanbod appartement kopen in Nieuwlande

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 800 m3 gas en gem. 1840 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Nieuwlande

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1170 kuub gas en gem. 2530 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Nieuwlande is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2670 kWh stroom & 1340 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Nieuwlande

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3810 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Nieuwlande

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Nieuwlande Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuwlande

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwlande en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuwlande geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €3.150. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwlande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwlande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuwlande

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nieuwlande en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Nieuwlande kopen?

In de hele gemeente Hoogeveen vind je ongeveer 25.496 huizen. Er zijn 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €188.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €272.291. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwlande. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nieuwlande?

Een woonhuis in Hoogeveen gebruikt gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2710 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 kuub gas p/jaar en 1840 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nieuwlande passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwlande?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 55.699 personen in 24.351 verschillende gezinnen. Het gaat om 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 families zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nieuwlande?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwlande laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.hoogeveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7918.

Plaats een reactie