Woning kopen Noordscheschut

Jouw aanstaande woning kopen in Noordscheschut? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 25.496 woningen (61,4% koop, 37,8% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €272.291. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Noordscheschut, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €188.000, de gemiddelde woningprijs is €272.291.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsNoordscheschut
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Noordscheschut april 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Alteveer, Elim, Nieuweroord, Roswinkel & Zwartemeer.

woning-te-koop-noordscheschut

Eigen appartement kopen in Noordscheschut

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en 1840 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Noordscheschut

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1170 kuub gas en tevens 2530 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Noordscheschut is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2670 kWh stroom en 1340 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Noordscheschut

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh stroom + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3810 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Noordscheschut

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Noordscheschut Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Noordscheschut

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Noordscheschut en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Noordscheschut geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.500. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Noordscheschut.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordscheschut. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Noordscheschut

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordscheschut en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Noordscheschut kopen?

In en rondom de gemeente Hoogeveen vinden we circa 25.496 woonhuizen. Het gaat om 18.931 (61,4%) koophuizen en 6.565 (37,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €188.000 en de gem. marktprijs is €272.291. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordscheschut. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordscheschut?

Een huishouden in Hoogeveen heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2710 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 1840 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1910 kuub aardgas en 3810 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Noordscheschut passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Noordscheschut?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 55.699 personen die we kunnen onderverdelen in 24.351 verschillende huishoudens. Hier wonen 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 gezinnen zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Noordscheschut?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Noordscheschut zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7914.

Plaats een reactie