Woning kopen t Haantje

Van plan om een woning te kopen in t Haantje? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio vind je allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 15.580 woningen (69,3% koop, 30,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €312.553. Op dit huizenportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in t Haantje, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €312.553.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
Plaatst Haantje
Postcode7847
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod t Haantje april 2024

Onderstaand tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Schoonoord, De Kiel, Noord-Sleen, Holsloot & Veenoord.

woning-te-koop-t-haantje

Aanbod appartement kopen in t Haantje

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en tevens 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop t Haantje

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 2400 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in t Haantje is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen t Haantje

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in t Haantje

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in t Haantje Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in t Haantje

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in t Haantje en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in t Haantje geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €3.000. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in t Haantje.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in t Haantje. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in t Haantje

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in t Haantje en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in t Haantje kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 woningen. Het gaat daarbij om 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in t Haantje. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in t Haantje?

Een huis in Coevorden verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 kuub gas en 3040 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 aan gas en 1920 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3860 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in t Haantje passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in t Haantje?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 35.297 inwoners in 15.501 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in t Haantje?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in t Haantje bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7847.

Plaats een reactie