Woning kopen De Kiel

Een woning kopen in De Kiel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens ontdek je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 15.580 woningen (69,3% koop, 30,5% huurhuis). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €312.553. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in De Kiel, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde woningprijs is €312.553.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsDe Kiel
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod De Kiel juli 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Zweeloo, Wezup, Schoonoord, t Haantje en Noord-Sleen.

woning-te-koop-de-kiel

Een appartement kopen in De Kiel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en daarbij 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis De Kiel

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en daarbij 2400 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Kiel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2610 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning De Kiel

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in De Kiel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in De Kiel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in De Kiel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in De Kiel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in De Kiel geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €3.150. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in De Kiel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Kiel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in De Kiel

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in De Kiel en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Kiel kopen?

In de gemeente Coevorden bestaan er circa 15.580 huizen. Dit zijn 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Kiel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Kiel?

Een huishouden in Coevorden verbruikt gemiddeld 1490 kuub aardgas en 3040 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 kuub aardgas en 1920 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 3860 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in De Kiel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in De Kiel?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 35.297 personen die we kunnen onderverdelen in 15.501 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in De Kiel?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Kiel laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7849.

Plaats een reactie