Woning kopen Holsloot

Alles weten over woning kopen in Holsloot? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.580 woningen (69,3% koop, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €312.553. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Holsloot, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €312.553.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsHolsloot
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Holsloot juli 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Noord-Sleen, t Haantje, Veenoord, Erm en Diphoorn.

woning-te-koop-holsloot

Aanbod appartement kopen in Holsloot

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en tevens 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Holsloot

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en +/- 2400 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Holsloot is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom en 1310 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Holsloot

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra en 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Holsloot

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Holsloot Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Holsloot

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Holsloot en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Holsloot helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €3.250. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Holsloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holsloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Holsloot

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Holsloot en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Holsloot kopen?

In de buurt van de gemeente Coevorden vinden we circa 15.580 woonhuizen. Je vindt hier circa 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 145 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gem. marktprijs is €312.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holsloot. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Holsloot?

Een huis in Coevorden verbruikt gemiddeld 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1920 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1950 kuub gas en 3860 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Holsloot passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Holsloot?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 35.297 inwoners in 15.501 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Holsloot?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Holsloot laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7845.

Plaats een reactie