Woning kopen Noord-Sleen

Ga je een woning kopen in Noord-Sleen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 15.580 woningen (69,3% koop, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €312.553. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Noord-Sleen, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €312.553.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsNoord-Sleen
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Noord-Sleen juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen extra details als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in t Haantje, Schoonoord, Holsloot, Veenoord of Erm.

woning-te-koop-noord-sleen

Een appartement kopen in Noord-Sleen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en daarbij 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Noord-Sleen

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Noord-Sleen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Noord-Sleen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 stroom (kWh) en 1950 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Noord-Sleen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Noord-Sleen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Noord-Sleen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Noord-Sleen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Noord-Sleen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €3.200. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Noord-Sleen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noord-Sleen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Noord-Sleen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Noord-Sleen en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Noord-Sleen kopen?

In de hele gemeente Coevorden zijn er ruim 15.580 huizen. De verdeling is als volgt: 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noord-Sleen. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Noord-Sleen?

Een woonobject in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas p/jaar en 3040 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 gas en 1920 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3860 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Noord-Sleen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Noord-Sleen?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 35.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.501 verschillende gezinnen. Er wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 families zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Noord-Sleen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Noord-Sleen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7846.

Plaats een reactie