Woning kopen Veenoord

Wil je een woning kopen in Veenoord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 49.528 huizen (62,1% koophuis, 37,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €262.002. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Veenoord, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de basis verkoopprijs is €262.002.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsVeenoord
Postcode7844
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Veenoord april 2024

Met onze woningzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Holsloot, Noord-Sleen, Erm, Diphoorn of Sleen.

woning-te-koop-veenoord

Een appartement kopen in Veenoord

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 840 m3 gas & 1860 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Veenoord

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas & 2590 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Veenoord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2710 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Veenoord

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektra & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3790 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Veenoord

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Veenoord Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Veenoord

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Veenoord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Veenoord geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.700. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Veenoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veenoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Veenoord

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Veenoord en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Veenoord kopen?

In en rondom de gemeente Emmen vind je ongeveer 49.528 huizen. Je vindt hier circa 39.575 (62,1%) koopwoningen en 9.953 (37,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €173.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €262.002. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Veenoord. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Veenoord?

Een woning in Emmen gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas en 2860 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 aan gas en 3790 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Veenoord passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Veenoord?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 107.048 mensen die we kunnen onderverdelen in 48.631 verschillende gezinnen. Het betreft 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 families zonder kinderen en 16.050 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Veenoord?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Veenoord realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.emmen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7844.

Plaats een reactie