Woning kopen Schoonoord

Snel een woning kopen in Schoonoord? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €312.553. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Schoonoord, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €312.553.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsSchoonoord
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Schoonoord juli 2024

Hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in De Kiel, Zweeloo, t Haantje, Noord-Sleen of Holsloot.

woning-te-koop-schoonoord

Appartementen te koop Schoonoord

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en tevens 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Schoonoord

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas & 2400 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schoonoord is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Schoonoord

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh stroom + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Schoonoord

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schoonoord Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Schoonoord

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Schoonoord en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Schoonoord geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.800. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Schoonoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoonoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schoonoord

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Schoonoord en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schoonoord kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden registreren wij 15.580 woonobjecten. Hierbij spreken we van 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoonoord. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Schoonoord?

Een woonhuis in Coevorden kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub gas p/jaar en 1920 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3860 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Schoonoord passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Schoonoord?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 35.297 personen die we kunnen onderverdelen in 15.501 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Schoonoord?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Schoonoord bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7848.

Plaats een reactie