Woning kopen Gastel

Jouw aanstaande woning kopen in Gastel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.044 woningen (73,6% koopwoning, 26,3% huurwoning). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €344.682. Op deze informatieve website vind je het woningaanbod in Gastel, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €274.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.682.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsGastel
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Gastel juli 2024

In onderstaande weergave bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Sterksel, Nederweert-Eind, Soerendonk, Maarheeze & Budel-Dorplein.

woning-te-koop-gastel

Appartement kopen in Gastel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2210 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Gastel

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en doorgaans 2810 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Gastel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Gastel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh elektra & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 elektra (kWh) + 1930 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gastel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Gastel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Gastel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Gastel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gastel helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €2.750. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Gastel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gastel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Gastel

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Gastel en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Gastel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Cranendonck zijn er ruim 9.044 woonhuizen. Er zijn 8.225 (73,6%) koophuizen en 819 (26,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 154 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €274.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.682. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gastel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gastel?

Een huishouden in Cranendonck heeft een verbruik van gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3370 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2210 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4240 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Gastel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Gastel?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 21.138 mensen in 8.896 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 families zonder kinderen en 3.069 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,27 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Gastel?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gastel laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.cranendonck.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6028.

Plaats een reactie