Woning kopen Sterksel

Van plan om een woning te kopen in Sterksel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 6.925 huizen (77% koophuis, 22,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €433.505. Op dit huizenportaal tonen wij het woningaanbod in Sterksel, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €358.000, de gemiddelde huizenprijs is €433.505.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
PlaatsSterksel
Postcode6029
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)16.152
Aantal huishoudens6.791
Aantal huishoudens met kinderen2.388
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen6.925
Aantal koopwoningen6.235
Aantal huurwoningen690
Gemiddelde woonoppervlakte170 m2
Gemiddelde WOZ€358.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.505
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Sterksel juni 2024

In onderstaande weergave ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Nederweert-Eind, Ospel, Gastel, Soerendonk of Maarheeze.

woning-te-koop-sterksel

Aanbod appartement kopen in Sterksel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en 2230 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Sterksel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas & 2890 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Sterksel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sterksel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3510 kWh elektra + 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 elektriciteit (kWh) + 2050 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Sterksel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sterksel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Sterksel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Sterksel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Sterksel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €3.150. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Sterksel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sterksel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Sterksel

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Sterksel en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sterksel kopen?

In de buurt van de gemeente Heeze-Leende bestaan er circa 6.925 huizen. Het gaat om 6.235 (77%) koophuizen en 690 (22,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 170 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €358.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €433.505. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sterksel. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sterksel?

Een woning in Heeze-Leende verbruikt qua energie gem. zo’n 1510 kuub gas p/jaar en 3400 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 2230 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2050 m3 aan gas en 4260 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Sterksel passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Sterksel?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 16.152 personen die we kunnen onderverdelen in 6.791 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.920 eenpersoonshuishoudens, 2.483 families zonder kinderen en 2.388 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Sterksel?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Sterksel zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heeze-leende.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6029.

Plaats een reactie