Woning kopen Budel-Dorplein

Snel een woning kopen in Budel-Dorplein? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.044 woningen (73,6% koophuis, 26,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.682. Op Woningassistent.nl tonen wij het laatste woningaanbod in Budel-Dorplein, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €274.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.682.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsBudel-Dorplein
Postcode6024
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Budel-Dorplein juni 2024

In het schema hierna ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Maarheeze, Soerendonk, Budel-Schoot, Budel & Wessem.

woning-te-koop-budel-dorplein

Aanbod appartement kopen in Budel-Dorplein

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 880 m3 gas en 2210 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Budel-Dorplein

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2810 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Budel-Dorplein is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh stroom + 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Budel-Dorplein

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 kWh elektra + 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 elektra (kWh) en 1930 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Budel-Dorplein

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Budel-Dorplein Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Budel-Dorplein

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Budel-Dorplein en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Budel-Dorplein geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 & €2.800. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Budel-Dorplein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Budel-Dorplein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Budel-Dorplein

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Budel-Dorplein en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Budel-Dorplein kopen?

In deze gemeente Cranendonck vinden we circa 9.044 woonobjecten. Hierbij spreken we van 8.225 (73,6%) koopwoningen en 819 (26,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 154 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €274.000 en de gem. verkoopprijs is €344.682. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Budel-Dorplein. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Budel-Dorplein?

Een woning in Cranendonck heeft een verbruik van gemiddeld 1440 m3 per jaar aan gas en 3370 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 kuub aardgas en 2210 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4240 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Budel-Dorplein passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Budel-Dorplein?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 21.138 personen in 8.896 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 huishoudens zonder kinderen en 3.069 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Budel-Dorplein?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Budel-Dorplein bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.cranendonck.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6024.

Plaats een reactie