Woning kopen Nederweert-Eind

Jouw aanstaande woning kopen in Nederweert-Eind? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de regio bestaan er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 7.534 woningen (70,7% koopwoning, 29,1% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €383.234. Op Woningassistent.nl check je het actuele woningaanbod in Nederweert-Eind, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde transactieprijs is €383.234.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteNederweert
PlaatsNederweert-Eind
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)17.019
Aantal huishoudens7.308
Aantal huishoudens met kinderen2.515
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.534
Aantal koopwoningen6.628
Aantal huurwoningen906
Gemiddelde woonoppervlakte171 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€383.234
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Nederweert-Eind juli 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Ospel, Kelpen-Oler, Sterksel, Gastel en Soerendonk.

woning-te-koop-nederweert-eind

Studio of appartement kopen in Nederweert-Eind

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en gem. 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nederweert-Eind

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en daarbij 3040 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nederweert-Eind is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nederweert-Eind

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektriciteit en 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Nederweert-Eind

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Nederweert-Eind Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Nederweert-Eind

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nederweert-Eind en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Nederweert-Eind geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €2.850. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Nederweert-Eind.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederweert-Eind. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nederweert-Eind

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nederweert-Eind en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Nederweert-Eind kopen?

In de gemeente Nederweert registreren wij 7.534 woningen. Je vindt hier circa 6.628 (70,7%) koopwoningen en 906 (29,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 171 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €383.234. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederweert-Eind. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nederweert-Eind?

Een huishouden in Nederweert gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 per jaar aan gas en 2160 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 gas en 4340 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Nederweert-Eind passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nederweert-Eind?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 17.019 inwoners in 7.308 gezinnen. Er wonen 2.057 eenpersoonshuishoudens, 2.736 families zonder kinderen en 2.515 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nederweert-Eind?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nederweert-Eind zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nederweert.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6034.

Plaats een reactie