Woning kopen Cranendonck

Van plan om een woning te kopen in Cranendonck? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 9.044 huizen (73,6% koop, 26,3% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.682. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Cranendonck, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €274.000, de doorsnee verkoopprijs is €344.682.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Cranendonck juni 2024

In onderstaande weergave ontdek je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtypeen extra details als CV-ketel en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Nederweert, Roermond, Weert, Peel en Maas en Horst aan de Maas.

woning-te-koop-cranendonck

Appartementen te koop Cranendonck

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas en doorgaans 2210 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Cranendonck

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas & 2810 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Cranendonck is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh stroom & 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Cranendonck

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh stroom en 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 elektra (kWh) en 1930 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Cranendonck

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Cranendonck Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Cranendonck

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Cranendonck en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Cranendonck geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €3.100. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Cranendonck.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cranendonck. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Cranendonck

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Cranendonck en omliggende plekken. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Cranendonck kopen?

In de buurt van de gemeente Cranendonck vind je ongeveer 9.044 huizen. We maken onderscheid tussen 8.225 (73,6%) koophuizen en 819 (26,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 154 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €274.000 en de gem. verkoopprijs is €344.682. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cranendonck. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Cranendonck?

Een woonobject in Cranendonck verbruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3370 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (880 m3 aan gas en 2210 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4240 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Cranendonck passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Cranendonck?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 21.138 mensen in 8.896 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 huishoudens zonder kinderen en 3.069 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Cranendonck?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Cranendonck zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.cranendonck.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6020, 6021.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie