Woning kopen Soerendonk

Jouw ideale woning kopen in Soerendonk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt vind je meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 9.044 huizen (73,6% koopwoning, 26,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.682. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Soerendonk, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €274.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.682.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsSoerendonk
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Soerendonk juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als duurzaamheid & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Gastel, Sterksel, Maarheeze, Budel-Dorplein of Budel-Schoot.

woning-te-koop-soerendonk

Appartement kopen in Soerendonk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2210 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Soerendonk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas + 2810 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Soerendonk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh elektra en 1210 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Soerendonk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 elektriciteit (kWh) en 1930 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Soerendonk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Soerendonk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Soerendonk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Soerendonk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Soerendonk geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Soerendonk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Soerendonk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Soerendonk

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Soerendonk en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Soerendonk kopen?

In de buurt van de gemeente Cranendonck zijn er ruim 9.044 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.225 (73,6%) koopwoningen en 819 (26,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 154 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €274.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.682. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Soerendonk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Soerendonk?

Een woning in Cranendonck verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 kuub gas en 3370 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 gas en 2210 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1930 kuub gas en 4240 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Soerendonk passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Soerendonk?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 21.138 mensen in 8.896 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 gezinnen zonder kinderen en 3.069 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Soerendonk?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Soerendonk zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.cranendonck.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6027.

Plaats een reactie