Woning kopen Maarheeze

Alles weten over woning kopen in Maarheeze? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 9.044 huizen (73,6% koophuis, 26,3% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.682. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Maarheeze, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €274.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.682.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsMaarheeze
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Maarheeze april 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaaren extra details als verwarming & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Soerendonk, Gastel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot en Budel.

woning-te-koop-maarheeze

Een appartement kopen in Maarheeze

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas en gem. 2210 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Maarheeze

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en tevens 2810 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Maarheeze is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh elektra & 1210 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Maarheeze

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 elektriciteit (kWh) + 1930 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Maarheeze

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Maarheeze Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Maarheeze

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Maarheeze en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Maarheeze geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €2.750. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Maarheeze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maarheeze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Maarheeze

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Maarheeze en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Maarheeze kopen?

In de gemeente Cranendonck registreren wij 9.044 woonobjecten. Er zijn 8.225 (73,6%) koophuizen en 819 (26,3%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €274.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.682. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maarheeze. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Maarheeze?

Een woning in Cranendonck kent een gem. verbruik van 1440 kuub aardgas en 3370 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2210 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1930 m3 gas en 4240 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Maarheeze passen duurzame producten zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Maarheeze?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 21.138 inwoners in 8.896 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 huishoudens zonder kinderen en 3.069 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Maarheeze?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Maarheeze laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.cranendonck.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6026.

Plaats een reactie