Woning kopen Wâlterswâld

Een woning kopen in Wâlterswâld? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 8.202 huizen (62,8% koophuis, 36,9% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €290.598. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Wâlterswâld, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €194.000, de gemiddelde woningprijs is €290.598.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsWâlterswâld
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Wâlterswâld mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Driezum, Aalsum, Burdaard, De Falom en Broeksterwâld.

woning-te-koop-walterswald

Appartement kopen in Wâlterswâld

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 1670 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wâlterswâld

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 – 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas + 2010 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Wâlterswâld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2140 kWh elektra en 1340 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Wâlterswâld

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2580 kWh elektriciteit & 1330 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 elektra (kWh) en 1680 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Wâlterswâld

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wâlterswâld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wâlterswâld

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Wâlterswâld en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Wâlterswâld geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.600. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Wâlterswâld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wâlterswâld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wâlterswâld

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wâlterswâld en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wâlterswâld kopen?

In de buurt van de gemeente Dantumadiel bestaan er circa 8.202 huizen. De verdeling is als volgt: 7.402 (62,8%) koophuizen en 800 (36,9%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €194.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €290.598. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wâlterswâld. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wâlterswâld?

Een woonhuis in Dantumadiel heeft een verbruik van gemiddeld 1450 m3 per jaar aan gas en 2670 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas en 1670 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1680 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Wâlterswâld passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Wâlterswâld?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 18.922 personen in 7.782 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 families zonder kinderen en 2.953 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,38 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wâlterswâld?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wâlterswâld laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9113.

Plaats een reactie