Woning kopen Burdaard

Wil je een woning kopen in Burdaard? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 20.690 woningen (66,4% koop, 33% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €253.816. Op deze pagina bieden wij het woningaanbod in Burdaard, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde transactieprijs is €253.816.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsBurdaard
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Burdaard maart 2024

In onderstaande weergave ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Wâlterswâld, Driezum, De Falom, Broeksterwâld of Jannum.

woning-te-koop-burdaard

Appartementen te koop Burdaard

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en +/- 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Burdaard

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2140 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Burdaard is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Burdaard

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 stroom (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Burdaard

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Burdaard zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Burdaard

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Burdaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Burdaard helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €3.050. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Burdaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Burdaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Burdaard

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Burdaard en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Burdaard kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Burdaard. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Burdaard?

Een woonobject in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 kuub aardgas en 2640 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 aan gas en 3280 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Burdaard passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Burdaard?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 45.228 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 huishoudens zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Burdaard?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Burdaard bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9111, 9112.

Plaats een reactie