Woning kopen De Falom

Ga je een woning kopen in De Falom? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 8.202 huizen (62,8% koopwoning, 36,9% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €290.598. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in De Falom, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €194.000, de gemiddelde transactieprijs is €290.598.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsDe Falom
Postcode9109
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod De Falom april 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Burdaard, Wâlterswâld, Broeksterwâld, Jannum of Sibrandahûs.

woning-te-koop-de-falom

Een appartement kopen in De Falom

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas & 1670 kWh stroom.

Rijtjeshuis De Falom

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en doorgaans 2010 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in De Falom is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2140 kWh stroom & 1340 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen De Falom

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2580 kWh elektriciteit + 1330 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 elektra (kWh) & 1680 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in De Falom

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in De Falom Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in De Falom

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Falom en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in De Falom helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €3.050. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in De Falom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Falom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in De Falom

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in De Falom en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Falom kopen?

In de hele gemeente Dantumadiel bestaan er circa 8.202 woningen. Hierbij spreken we van 7.402 (62,8%) koopwoningen en 800 (36,9%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €194.000 en de gem. verkoopprijs is €290.598. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in De Falom. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Falom?

Een huishouden in Dantumadiel verbruikt gemiddeld 1450 m3 aan gas en 2670 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 1670 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1680 m3 gas en 3170 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in De Falom passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in De Falom?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 18.922 personen die we kunnen onderverdelen in 7.782 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 gezinnen zonder kinderen en 2.953 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,38 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Falom?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in De Falom plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9109.

Plaats een reactie