Woning kopen Broeksterwâld

Plannen om een woning te kopen in Broeksterwâld? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 8.202 woningen (62,8% koopwoning, 36,9% huurwoningen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €290.598. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Broeksterwâld, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €194.000, de gemiddelde woningprijs is €290.598.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsBroeksterwâld
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Broeksterwâld juli 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in De Falom, Burdaard, Jannum, Sibrandahûs of Rinsumageast.

woning-te-koop-broeksterwald

Aanbod appartement kopen in Broeksterwâld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en daarbij 1670 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Broeksterwâld

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas & 2010 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Broeksterwâld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2140 kWh elektriciteit + 1340 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Broeksterwâld

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 2580 kWh elektriciteit & 1330 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3170 stroom (kWh) & 1680 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Broeksterwâld

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Broeksterwâld Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Broeksterwâld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Broeksterwâld en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Broeksterwâld geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.050. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Broeksterwâld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broeksterwâld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Broeksterwâld

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Broeksterwâld en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Broeksterwâld kopen?

In de buurt van de gemeente Dantumadiel registreren wij 8.202 woonhuizen. Het gaat om 7.402 (62,8%) koopwoningen en 800 (36,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €194.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €290.598. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Broeksterwâld. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Broeksterwâld?

Een woonhuis in Dantumadiel kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas en 2670 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub aardgas en 1670 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1680 m3 per jaar aan gas en 3170 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Broeksterwâld passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Broeksterwâld?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 18.922 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.782 huishoudens. Hier wonen 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 huishoudens zonder kinderen en 2.953 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,38 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Broeksterwâld?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Broeksterwâld plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9108.

Plaats een reactie