Woning kopen Driezum

Snel een woning kopen in Driezum? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 8.202 huizen (62,8% koop, 36,9% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €290.598. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Driezum, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €194.000, de gemiddelde verkoopprijs is €290.598.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsDriezum
Postcode9114
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Driezum maart 2024

Onderstaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Aalsum, Wetsens, Wâlterswâld, Burdaard & De Falom.

woning-te-koop-driezum

Aanbod appartement kopen in Driezum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Driezum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en daarbij 2010 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Driezum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2140 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Driezum

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2580 kWh elektra en 1330 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3170 stroom (kWh) + 1680 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Driezum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Driezum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Driezum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Driezum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Driezum helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.800. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Driezum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driezum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Driezum

Deze maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Driezum en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Driezum kopen?

In en rondom de gemeente Dantumadiel zijn er 8.202 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 7.402 (62,8%) koophuizen en 800 (36,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €194.000 en de gem. marktprijs is €290.598. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Driezum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Driezum?

Een woning in Dantumadiel verbruikt gemiddeld 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2670 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 aan gas en 1670 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1680 m3 aan gas en 3170 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Driezum passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Driezum?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 18.922 mensen in 7.782 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 huishoudens zonder kinderen en 2.953 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,38 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Driezum?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Driezum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9114.

Plaats een reactie