Woning kopen Eesterga

Een woning kopen in Eesterga? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. Op korte afstand vind je meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €344.437. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Eesterga, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.437.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsEesterga
Postcode8534
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Eesterga februari 2024

In het schema hierna bieden we de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Kies op basis van vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Follega, Oosterzee, Lemmer, Koufurderrige en Dijken.

woning-te-koop-eesterga

Eigen appartement kopen in Eesterga

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas & 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Eesterga

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Eesterga is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Eesterga

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh elektra + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 stroom (kWh) en 1710 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Eesterga

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eesterga Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Eesterga

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eesterga en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Eesterga geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 – €2.600. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Eesterga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eesterga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Eesterga

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Eesterga en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Eesterga kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 woningen. Dit zijn 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eesterga. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eesterga?

Een huis in De Fryske Marren gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas en 2860 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1710 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3520 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Eesterga passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eesterga?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 51.564 mensen in 22.230 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 families zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Eesterga?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Eesterga bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.defryskemarren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8534.

Plaats een reactie