Woning kopen Koufurderrige

Jouw volgende woning kopen in Koufurderrige? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de buurt heb je toegang tot veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Koufurderrige, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsKoufurderrige
Postcode8529
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Koufurderrige april 2024

In ons overzicht check je het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Lemmer, Eesterga, Dijken, Legemeer of Boornzwaag.

woning-te-koop-koufurderrige

Studio of appartement kopen in Koufurderrige

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en +/- 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Koufurderrige

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Koufurderrige is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Koufurderrige

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Koufurderrige

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Koufurderrige Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Koufurderrige

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Koufurderrige en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Koufurderrige geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €3.100. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Koufurderrige.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koufurderrige. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Koufurderrige

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Koufurderrige en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Koufurderrige kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 huizen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koufurderrige. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Koufurderrige?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 aan gas en 2630 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 gas en 3460 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Koufurderrige passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Koufurderrige?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 89.987 inwoners in 39.929 verschillende gezinnen. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Koufurderrige?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Koufurderrige bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8529.

Plaats een reactie