Woning kopen Haskerhorne

Jouw aanstaande woning kopen in Haskerhorne? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de buurt zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast tref je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 23.460 woningen (69,1% koophuis, 30,6% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.437. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Haskerhorne, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €344.437.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsHaskerhorne
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Haskerhorne mei 2024

Met onze huizenzoeker check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen extra details als woninglabel & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Rohel, Delfstrahuizen, Snikzwaag, Joure & Goëngahuizen.

woning-te-koop-haskerhorne

Appartementen te koop Haskerhorne

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Haskerhorne

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Haskerhorne is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh stroom + 1220 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Haskerhorne

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh stroom + 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 stroom (kWh) & 1710 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Haskerhorne

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Haskerhorne Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Haskerhorne

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haskerhorne en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Haskerhorne helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 en €2.700. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Haskerhorne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haskerhorne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Haskerhorne

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Haskerhorne en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Haskerhorne kopen?

In en rondom de gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 huizen. Er zijn 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Haskerhorne. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Haskerhorne?

Een woonhuis in De Fryske Marren verbruikt gemiddeld 1360 kuub gas en 2860 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (830 kuub aardgas en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1710 m3 gas voor verwarming en warm water en 3520 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Haskerhorne passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Haskerhorne?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 51.564 inwoners in 22.230 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Haskerhorne?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Haskerhorne bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8506.

Plaats een reactie