Woning kopen Snikzwaag

Jouw ideale woning kopen in Snikzwaag? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de omgeving bestaan er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 23.460 huizen (69,1% koophuis, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.437. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Snikzwaag, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.437.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsSnikzwaag
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Snikzwaag maart 2024

In deze lijst bekijk je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Kies op basis van ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Haskerhorne, Rohel, Joure, Goëngahuizen of Aldeboarn.

woning-te-koop-snikzwaag

Een appartement kopen in Snikzwaag

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en gem. 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Snikzwaag

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas + 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Snikzwaag is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2420 kWh elektra & 1220 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Snikzwaag

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh stroom & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 elektriciteit (kWh) en 1710 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Snikzwaag

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Snikzwaag Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Snikzwaag

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Snikzwaag en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Snikzwaag geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €2.950. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Snikzwaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Snikzwaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Snikzwaag

In maart 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Snikzwaag en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Snikzwaag kopen?

In de direct omgeving van de gemeente De Fryske Marren registreren wij 23.460 huizen. Het gaat om 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Snikzwaag. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Snikzwaag?

Een huishouden in De Fryske Marren gebruikt gemiddeld 1360 m3 aan gas en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1860 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1710 kuub gas p/jaar en 3520 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Snikzwaag passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Snikzwaag?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 51.564 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende gezinnen. Het betreft 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Snikzwaag?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Snikzwaag laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8505.

Plaats een reactie