Woning kopen Rohel

Van plan om een woning te kopen in Rohel? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio heb je voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.437. Op dit huizenportaal vind je het laatste woningaanbod in Rohel, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsRohel
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Rohel maart 2024

In deze lijst vind je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Delfstrahuizen, Goingarijp, Haskerhorne, Snikzwaag of Joure.

woning-te-koop-rohel

Appartement kopen in Rohel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Rohel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas en doorgaans 2310 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Rohel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektra & 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rohel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh stroom + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 elektriciteit (kWh) & 1710 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Rohel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Rohel zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rohel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Rohel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Rohel geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.550. In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Rohel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rohel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Rohel

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rohel en omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rohel kopen?

In de hele gemeente De Fryske Marren zijn er ruim 23.460 woningen. Hierbij spreken we van 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rohel. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rohel?

Een huis in De Fryske Marren verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub gas p/jaar en 2860 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1860 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1710 kuub gas p/jaar en 3520 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Rohel passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Rohel?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 51.564 inwoners in 22.230 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 families zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Rohel?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Rohel bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8507.

Plaats een reactie