Woning kopen Joure

Ga je een woning kopen in Joure? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.437. Op dit huizenplatform blader je door het huidige woningaanbod in Joure, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde prijs van een woning is €344.437.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsJoure
Postcode8501
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Joure maart 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Selecteer op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Snikzwaag, Haskerhorne, Goëngahuizen, Aldeboarn of Terherne.

woning-te-koop-joure

Een appartement kopen in Joure

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Joure

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en doorgaans 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Joure is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh stroom en 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Joure

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh elektra + 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 stroom (kWh) en 1710 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Joure

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Joure Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Joure

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Joure en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Joure helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €3.000. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Joure.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Joure. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Joure

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Joure en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Joure kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 woonhuizen. Je vindt hier circa 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €231.000 en de gem. marktprijs is €344.437. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Joure. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Joure?

Een woning in De Fryske Marren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas en 2860 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub aardgas en 1860 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1710 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3520 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Joure passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Joure?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 51.564 personen in 22.230 gezinnen. Hier wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Joure?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Joure laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.defryskemarren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8500, 8501, 8502, 8503.

Plaats een reactie