Woning kopen Delfstrahuizen

Snel een woning kopen in Delfstrahuizen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de buurt bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huurhuis). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Delfstrahuizen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsDelfstrahuizen
Postcode8508
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Delfstrahuizen maart 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Goingarijp, Broek, Rohel, Haskerhorne of Snikzwaag.

woning-te-koop-delfstrahuizen

Aanbod appartement kopen in Delfstrahuizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas & 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Delfstrahuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Delfstrahuizen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Delfstrahuizen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 stroom (kWh) en 1710 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Delfstrahuizen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Delfstrahuizen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Delfstrahuizen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Delfstrahuizen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Delfstrahuizen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 – €2.650. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Delfstrahuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delfstrahuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Delfstrahuizen

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Delfstrahuizen en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Delfstrahuizen kopen?

In en rondom de gemeente De Fryske Marren vind je ongeveer 23.460 woningen. Het gaat om 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.437. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Delfstrahuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Delfstrahuizen?

Een woning in De Fryske Marren verbruikt gemiddeld 1360 kuub aardgas en 2860 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1860 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1710 m3 aan gas en 3520 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Delfstrahuizen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Delfstrahuizen?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 51.564 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende huishoudens. Er wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Delfstrahuizen?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Delfstrahuizen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8508.

Plaats een reactie