Woning kopen Goëngahuizen

Wil je een woning kopen in Goëngahuizen? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 25.833 huizen (59,8% koophuis, 40,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €282.933. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Goëngahuizen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €195.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.933.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsGoëngahuizen
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Goëngahuizen februari 2024

Bijgaand blader je door alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Joure, Snikzwaag, Aldeboarn, Terherne of Akkrum.

woning-te-koop-goengahuizen

Appartement kopen in Goëngahuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en +/- 1710 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Goëngahuizen

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 – 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2340 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Goëngahuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2530 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Goëngahuizen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh stroom + 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3510 elektriciteit (kWh) + 1780 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Goëngahuizen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Goëngahuizen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Goëngahuizen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Goëngahuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Goëngahuizen geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.550. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Goëngahuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goëngahuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Goëngahuizen

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Goëngahuizen en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Goëngahuizen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Smallingerland vind je ongeveer 25.833 huizen. Er zijn 20.341 (59,8%) koopwoningen en 5.492 (40,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €195.000 en de gem. marktprijs is €282.933. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goëngahuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Goëngahuizen?

Een huishouden in Smallingerland kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas p/jaar en 2560 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 kuub gas en 1710 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1780 m3 aan gas en 3510 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Goëngahuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Goëngahuizen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 56.150 personen in 25.025 huishoudens. Het betreft 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 families zonder kinderen en 8.444 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Goëngahuizen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Goëngahuizen plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.smallingerland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8497.

Plaats een reactie