Woning kopen Nijehaske

Wil je een woning kopen in Nijehaske? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de regio zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op deze website tonen wij het laatste woningaanbod in Nijehaske, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.437.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsNijehaske
Postcode8466
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nijehaske april 2024

In deze lijst bekijk je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Vegelinsoord, Haskerdijken, Oudehaske, Sintjohannesga & Rotsterhaule.

woning-te-koop-nijehaske

Eigen appartement kopen in Nijehaske

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas & 1860 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Nijehaske

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas & 2310 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Nijehaske is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra & 1220 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Nijehaske

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh elektra en 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 elektriciteit (kWh) en 1710 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Nijehaske

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Nijehaske zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Nijehaske

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Nijehaske en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Nijehaske geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.250. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nijehaske.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijehaske. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nijehaske

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijehaske en omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nijehaske kopen?

In de buurt van de gemeente De Fryske Marren vind je ongeveer 23.460 woonobjecten. Hierbij spreken we van 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €231.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €344.437. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijehaske. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nijehaske?

Een woonobject in De Fryske Marren heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub aardgas en 2860 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas en 1860 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1710 m3 gas voor verwarming en warm water en 3520 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Nijehaske passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Nijehaske?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 51.564 inwoners in 22.230 huishoudens. Hier wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nijehaske?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nijehaske realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8466.

Plaats een reactie