Woning kopen Oudehaske

Plannen om een woning te kopen in Oudehaske? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens tref je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €344.437. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Oudehaske, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.437.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsOudehaske
Postcode8465
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Oudehaske juli 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, liggingen relevante factoren als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Nijehaske, Vegelinsoord, Sintjohannesga, Rotsterhaule of Rotstergaast.

woning-te-koop-oudehaske

Een appartement kopen in Oudehaske

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en doorgaans 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oudehaske

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 – 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oudehaske is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektra en 1220 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oudehaske

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 elektra (kWh) & 1710 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oudehaske

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oudehaske zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Oudehaske

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oudehaske en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Oudehaske helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.800. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Oudehaske.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudehaske. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oudehaske

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oudehaske en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Oudehaske kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 woningen. Je vindt hier circa 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudehaske. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oudehaske?

Een woning in De Fryske Marren verbruikt gemiddeld 1360 kuub gas p/jaar en 2860 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 aan gas en 1860 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1710 kuub aardgas en 3520 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Oudehaske passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Oudehaske?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 51.564 personen die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende gezinnen. Het betreft 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oudehaske?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oudehaske bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8465.

Plaats een reactie