Woning kopen Sintjohannesga

Jouw ideale woning kopen in Sintjohannesga? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.437. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Sintjohannesga, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.437.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsSintjohannesga
Postcode8464
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Sintjohannesga juni 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Oudehaske, Nijehaske, Rotsterhaule, Rotstergaast en Rottum.

woning-te-koop-sintjohannesga

Eigen appartement kopen in Sintjohannesga

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Sintjohannesga

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas en gem. 2310 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sintjohannesga is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Sintjohannesga

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektra & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 stroom (kWh) & 1710 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Sintjohannesga

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sintjohannesga Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Sintjohannesga

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Sintjohannesga en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Sintjohannesga helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €3.250. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Sintjohannesga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sintjohannesga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Sintjohannesga

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sintjohannesga en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Sintjohannesga kopen?

In de buurt van de gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 woningen. Je vindt hier circa 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Sintjohannesga. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sintjohannesga?

Een woning in De Fryske Marren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1860 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1710 m3 gas en 3520 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Sintjohannesga passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Sintjohannesga?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 51.564 personen die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Sintjohannesga?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sintjohannesga bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8464.

Plaats een reactie