Woning kopen Haskerdijken

Ga je een woning kopen in Haskerdijken? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 23.767 woningen (60% koopwoning, 39,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €317.736. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Haskerdijken, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde huizenprijs is €317.736.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsHaskerdijken
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Haskerdijken juli 2024

In onderstaande weergave tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Nieuwebrug, Wolvega, Vegelinsoord, Nijehaske of Oudehaske.

woning-te-koop-haskerdijken

Een appartement kopen in Haskerdijken

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas & 1730 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Haskerdijken

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas & 2440 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Haskerdijken is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2530 kWh elektra en 1210 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Haskerdijken

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2730 kWh elektra & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3580 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Haskerdijken

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Haskerdijken Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Haskerdijken

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haskerdijken en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Haskerdijken geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.000. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Haskerdijken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haskerdijken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Haskerdijken

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Haskerdijken en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Haskerdijken kopen?

In en rondom de gemeente Heerenveen registreren wij 23.767 woonhuizen. Het gaat om 18.088 (60%) koophuizen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haskerdijken. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Haskerdijken?

Een woonhuis in Heerenveen gebruikt gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 2680 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1730 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1790 kuub gas en 3580 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Haskerdijken passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Haskerdijken?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 50.493 mensen in 22.895 verschillende gezinnen. Het betreft 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 families zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Haskerdijken?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Haskerdijken plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8468.

Plaats een reactie