Woning kopen Vegelinsoord

Jouw ideale woning kopen in Vegelinsoord? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 23.460 huizen (69,1% koopwoning, 30,6% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €344.437. Op dit woningplatform ontdek je het woningaanbod in Vegelinsoord, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.437.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsVegelinsoord
Postcode8467
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Vegelinsoord juli 2024

In deze lijst bekijk je het actuele woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als zuinigheid en parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Haskerdijken, Nieuwebrug, Nijehaske, Oudehaske & Sintjohannesga.

woning-te-koop-vegelinsoord

Appartement kopen in Vegelinsoord

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Vegelinsoord

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas en gem. 2310 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Vegelinsoord is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Vegelinsoord

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh stroom + 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 elektriciteit (kWh) + 1710 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vegelinsoord

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vegelinsoord Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Vegelinsoord

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vegelinsoord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vegelinsoord geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.850. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Vegelinsoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vegelinsoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Vegelinsoord

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vegelinsoord en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vegelinsoord kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren zijn er ruim 23.460 woningen. Het gaat daarbij om 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.437. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vegelinsoord. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vegelinsoord?

Een woning in De Fryske Marren heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub gas en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1710 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3520 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Vegelinsoord passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Vegelinsoord?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 51.564 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vegelinsoord?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Vegelinsoord bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8467.

Plaats een reactie