Woning kopen Goingarijp

Jouw ideale woning kopen in Goingarijp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €344.437. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Goingarijp, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsGoingarijp
Postcode8511
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Goingarijp april 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Broek, Ouwsterhaule, Delfstrahuizen, Rohel en Haskerhorne.

woning-te-koop-goingarijp

Appartement kopen in Goingarijp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Goingarijp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Goingarijp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh stroom + 1220 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Goingarijp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh stroom & 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 elektra (kWh) & 1710 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Goingarijp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Goingarijp Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Goingarijp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Goingarijp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Goingarijp geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.600. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Goingarijp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goingarijp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Goingarijp

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Goingarijp en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Goingarijp kopen?

In de buurt van de gemeente De Fryske Marren vind je ongeveer 23.460 woningen. Er zijn 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goingarijp. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Goingarijp?

Een woonobject in De Fryske Marren verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 per jaar aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 1860 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1710 kuub gas p/jaar en 3520 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Goingarijp passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Goingarijp?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 51.564 inwoners in 22.230 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 families zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Goingarijp?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Goingarijp laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8511.

Plaats een reactie