Woning kopen Sint Nicolaasga

Snel een woning kopen in Sint Nicolaasga? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 23.460 huizen (69,1% koophuis, 30,6% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €344.437. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Sint Nicolaasga, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de basis verkoopprijs is €344.437.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsSint Nicolaasga
Postcode8521
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Sint Nicolaasga juni 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Tjerkgaast, Idskenhuizen, Scharsterbrug, Doniaga & Oldeouwer.

woning-te-koop-sint-nicolaasga

Eigen appartement kopen in Sint Nicolaasga

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en tevens 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Sint Nicolaasga

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sint Nicolaasga is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Sint Nicolaasga

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 stroom (kWh) & 1710 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Sint Nicolaasga

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sint Nicolaasga Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Sint Nicolaasga

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Sint Nicolaasga en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Sint Nicolaasga helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.800. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Sint Nicolaasga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Nicolaasga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sint Nicolaasga

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Sint Nicolaasga en omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sint Nicolaasga kopen?

In de direct omgeving van de gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 huizen. Het gaat daarbij om 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €231.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.437. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Nicolaasga. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sint Nicolaasga?

Een huishouden in De Fryske Marren verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub gas en 2860 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1710 m3 per jaar aan gas en 3520 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Sint Nicolaasga passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Sint Nicolaasga?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 51.564 personen in 22.230 gezinnen. Hier wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Sint Nicolaasga?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sint Nicolaasga laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8520, 8521.

Plaats een reactie