Woning kopen Oldeouwer

Jouw aanstaande woning kopen in Oldeouwer? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €344.437. Op dit huizenportaal check je het nieuwe woningaanbod in Oldeouwer, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.437.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsOldeouwer
Postcode8515
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Oldeouwer april 2024

In het overzicht hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Doniaga, Scharsterbrug, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule of Broek.

woning-te-koop-oldeouwer

Studio of appartement kopen in Oldeouwer

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en doorgaans 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oldeouwer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en doorgaans 2310 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Oldeouwer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh elektra en 1220 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oldeouwer

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh elektra & 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 stroom (kWh) en 1710 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Oldeouwer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oldeouwer zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Oldeouwer

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oldeouwer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Oldeouwer geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €2.900. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oldeouwer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldeouwer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oldeouwer

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oldeouwer en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Oldeouwer kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren vinden we circa 23.460 woonhuizen. Er zijn 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.437. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldeouwer. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oldeouwer?

Een huishouden in De Fryske Marren verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1710 kuub gas en 3520 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Oldeouwer passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Oldeouwer?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 51.564 inwoners in 22.230 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 families zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oldeouwer?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oldeouwer laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8515.

Plaats een reactie