Woning kopen Terkaple

Alles weten over woning kopen in Terkaple? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 23.460 huizen (69,1% koop, 30,6% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.437. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Terkaple, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.437.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsTerkaple
Postcode8542
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Terkaple maart 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Woudsend, Smallebrugge, Akmarijp, Echtenerbrug of Bantega.

woning-te-koop-terkaple

Eigen appartement kopen in Terkaple

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en +/- 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Terkaple

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en gem. 2310 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Terkaple is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektra + 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Terkaple

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2780 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 stroom (kWh) & 1710 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Terkaple

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Terkaple Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Terkaple

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Terkaple en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Terkaple geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.600. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Terkaple.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terkaple. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Terkaple

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Terkaple en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Terkaple kopen?

In de buurt van de gemeente De Fryske Marren zijn er 23.460 woonhuizen. Je vindt hier circa 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €231.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.437. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terkaple. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Terkaple?

Een woonhuis in De Fryske Marren kent een gem. verbruik van 1360 kuub aardgas en 2860 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas p/jaar en 1860 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1710 kuub aardgas en 3520 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Terkaple passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Terkaple?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 51.564 personen die we kunnen onderverdelen in 22.230 gezinnen. Wat meer specifiek: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Terkaple?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Terkaple bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8542.

Plaats een reactie