Woning kopen Smallebrugge

Alles weten over woning kopen in Smallebrugge? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens kan je hier genieten van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Smallebrugge, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSmallebrugge
Postcode8552
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Smallebrugge maart 2024

In het schema hierna maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Indijk, Ypecolsga, Woudsend, Terkaple & Akmarijp.

woning-te-koop-smallebrugge

Appartement kopen in Smallebrugge

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en +/- 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Smallebrugge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Smallebrugge is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Smallebrugge

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Smallebrugge

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Smallebrugge zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Smallebrugge

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Smallebrugge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Smallebrugge geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €3.250. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Smallebrugge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Smallebrugge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Smallebrugge

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Smallebrugge en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Smallebrugge kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Het gaat om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Smallebrugge. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Smallebrugge?

Een huis in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 kuub gas en 2630 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 1800 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas p/jaar en 3460 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Smallebrugge passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Smallebrugge?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 89.987 inwoners in 39.929 huishoudens. Er wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Smallebrugge?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Smallebrugge laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8552.

Plaats een reactie